Η ιστορία των Costa Coffee ξεκινά το 1971 όταν ο Sergio και ο Bruno Costa έφτασαν στο Λονδίνο από την πόλη Πάρμα της Ιταλίας, με το πάθος να γλυκάνουν κάθε πίκρα στη ζωή, με το να κάνουν μέρος της καθημερινότητας έναν καφέ με εξαιρετική γεύση, χωρίς πικράδα.

1971
Εικόνα
Costa Brothers

Καθώς η ζήτηση για τον καφέ τους αυξανόταν, μεταφέρθηκαν στις εμβληματικές εγκαταστάσεις καβουρδίσματος καφέ στην οδό Old Paradise. Ήταν εκεί που τα αδέρφια Costa έκαναν "τυφλές" δοκιμές σε 112 ποικιλλίες καφέ πριν καταλήξουν σε μια αρκετά καλή ώστε να γίνει το signature blend χαρακτηριστικό χαρμάνι τους - το Mocha Italia.

1978
Εικόνα
Roastery

Τα αδέλφια άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα Costa Coffee στην οδό Vauxhall Bridge και η φήμη τους για καλοφτιαγμένο ποιοτικό καφέ εκτοξεύθηκε. Στην πορεία των ετών, καταστήματα άνοιξαν σε όλο το Λονδινο, στην Ευρώπη αλλά και πολύ πιο μακριά όπως στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

1981
Εικόνα
First Costa Shop

Τα Costa Coffee ανοίγουν το πρώτο τους κατάστημα εκτός Αγγλίας, στο Aviation Club, στο Ντουμπάι.

1999
Εικόνα
Dubai

Τα Costa Coffee έρχονται στην Κύπρο από τη Symeonides Coffee Cyprus Ltd. Τα πρώτα 2 εμβληματικά καταστήματα ανοίγουν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

2005
Εικόνα
Costa Nicosia

Τα Costa Coffee δημιουργούν το Costa Foundation, ένα κατοχυρωμένο κοινωφελές ίδρυμα, που εστιάζει στη βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού υποβάθρου των κοινοτήτων καλλιέργειας καφέ.

2006
Εικόνα
Costa Foundation 1

Η Symeonides Coffee Cyprus Ltd ανοίγει 3 Costa Coffee ακόμα, 2 στη Λευκωσία και το πρώτο της στη Λάρνακα.

2007
Εικόνα
Costa Coffee Larnaca

Τα Costa Coffee ξεκινούν να προμηθεύονται κόκκους καφέ από φάρμες που είναι πιστοποιημένες από τον οργανισμό Rainforest Alliance.

 

Ένα επιπλέον Costa Coffee ανοίγει στη Λευκωσία.

2008
Εικόνα
Rainforest Alliance

Τα Costa Coffee δημιουργούν τον καφέ Flat White

 

H Symeonides Coffee Cyprus Ltd ανοίγει 4 ακόμα Costa Coffee, σε Πρωταρά, Πάφο, Λεμεσό και Λευκωσία

2010
Εικόνα
Costa Flat White

Τα Costa Coffee γιορτάζουν 40 χρόνια από την ίδρυσή τους.

 

Η Symeonides Coffee Cyprus ανοίγει το 11ο κατάστημά της, στην Έγκωμη, στη Λευκωσία.

2011
Εικόνα
Costa Coffee Engomi

Δύο ακόμα Costa Coffee ανοίγουν στην Κύπρο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία και στη Γερμασόγεια, στη Λεμεσό.

2012
Εικόνα
Costa Coffee Store

Τα Costa Coffee ανακηρύσσονται "Καλύτερη Μάρκα Αλυσίδας Καφέ στην Ευρώπη"

2013
Εικόνα
Costa Flat White

To Μάρτιο του 2017, τα Costa Coffee δημιουργούν νέες εγκαταστάσεις καβουρδίσματος καφέ - το Paraside Street, στο Basildon του Essex. Τότε ήταν από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις καβουρδίσματος καφέ στην Ευρώπη.

Οι νέες εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν για να παρέχουν την απαιτούμενη υποδομή, για την ανάπτυξη και επέκταση της επιχείρησης Costa Coffee σε όλο τον κόσμο.

2017
Εικόνα
Costa Roastery

Δύο ακόμη καταστήματα Costa Coffee ανοίγουν στην Κύπρο, αυτή τη φορά στο δημοφιλές Nicosia Mall και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην Κάτω Πάφο.

2018
Εικόνα
Costa Employees

Μια ακόμα προσθήκη στην οικογένεια των Costa Coffee Κύπρου, το νέο Costa Coffee στην Αγία Νάπα, ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο Faros.

2019
Εικόνα
Costa Coffee Ayia Napa

Τα Costa Coffee, με 26 καταστήματα στην Κύπρο σήμερα, είναι μια απόδειξη της ποιότητας των Costa και της αγάπης που έχουν οι Κύπριοι για τον εξαιρετικό καφέ.

 

Τα Costa Coffee ήρθαν στην Κύπρο με το σκεπτικό ότι οι Κύπριοι, όπως και οι Ιταλοί, εκτιμούν ιδιαίτερα τη συνολική εμπειρία καφέ. Στην πορεία των ετών, αυτό έχει αποδειχτεί ότι είναι πραγματικότητα.

Today
Εικόνα
Coffee Beans