Διαγωνισμός Barista Of The Year 2016

Διαγωνισμός Barista Of The Year 2016

Barista Of The Year 2016

Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, ο διαγωνισμός των Costa Coffee «Barista of the Year», την Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 στο ξενοδοχείο Odessa στον Πρωταρά.

Στον διαγωνισμό, που έγινε πια θεσμός από τα Costa Coffee, συμμετείχαν 6 απο τους καλύτερους baristas μας, αλλά η Αναστασία Παλογιαννίδη ήταν αυτή που κατάφερε να κερδίσει την κριτική επιτροπή με το πάθος της για τον καφέ, την υπερηφάνεια της που αντιπροσωπεύει τα Costa και την προσωπικότητα της! 

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 3 μέρη και διήρκεσε περίπου 7 ώρες. Οι διαγωνιζόμενοι δοκιμάστηκαν στην τεχνική δημιουργία μιας ποικιλίας από ροφήματα που ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα των Costa Coffee, στην ταχύτητα της δημιουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων εσπρέσο σε διάρκεια 2 λεπτών και στη δημιουργία του δικού τους "Speciality Drink", χρησιμοποιώντας υλικά που οι ίδιοι επέλεξαν από το μοναδικό χαρμάνι των Costa, Mocha Italia!

Η Αναστασία θα μας αντιπροσωπεύσει στον Ευρωπαϊκό τελικό, Barista of the Year 2016, που θα γίνει στη Πολωνία τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

Ο διαγωνισμός των Costa Coffee, «Barista of the Year», ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2006, αλλά λόγω της αυξημένης δημοτικότητας του, έχει εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες όπου λειτουργούν Costa Coffee.

Κάποιοι φιναλίστ του διαγωνισμού έχουν βοηθήσει στη δημιουργία νέων ροφημάτων, δουλεύοντας με την ομάδα καινοτομίας ροφημάτων των Costa, ενώ άλλοι έχουν γίνει εκπαιδευτές προσωπικού σε νέες αγορές.